Land and Housing Corporation

This proposal for 44 affordable apartments was awarded by Land and Housing Corporation following a competitive design process. The building is arranged in two parts, interconnected by entry and access galleries. A 50/50 mix of one- and two-bedroom apartments is accommodated over 4-5 storeys. The sloping topography is terraced to create a ‘community garden’ for residents, overlooking the street from the site’s north-west corner.
Access galleries are generous and include seating to encourage social interaction and a sense of place for residents. Durable and low-maintenance materials are used - robust face brickwork, galvanised steel, profiled Colorbond cladding with polychrome Vitrapanel highlights. Construction is due to commence in late 2019.

Client Land and Housing Corporation
Year Current
Scope Design, Documentation and Construction DA
Team MWA - Damien Madell, Jonathon Hoare & Peter McGregor
Location St Marys, NSW
Competition Winner, Land and Housing Corporation

  •